У Львові відкриють офіс для координації міжнародних гуманітарних організацій

Він має покращити роботу з надання гуманітарної допомоги українцям

ФОТО: скріншот з відео

У Львові планують відкрити Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій. За словами представників ООН, він має покращити роботу з надання гуманітарної допомоги українцям.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Заяву про відкриття офісу під час зустрічі з керівництвом області зробив заступник Голови Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Джеймс Везерілл. Робота офісу поширюватиметься на Рівненську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську та Львівську області. Його відкривають для координації усіх організацій, які підтримують Україну, щоб збільшити гуманітарну допомогу та соціально-правовий захист людей.

Максим Козицький під час зустрічі наголосив, що ключовим питанням є житло для переселених осіб на Львівщині, адже з 1 вересня планується повернення до очного навчання у школах, у більшості з яких зараз розміщені переселенці. Окремо стоїть питання психологічної допомоги людям, які постраждали від війни, і перш за все дітям.

Нагадаємо, що Держархів Львівщини оголосив збір документів і свідчень про російсько-українську війну. Матеріали будуть зберігатися постійно у фонді архіву для майбутніх поколінь.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також