У Львові відкрили Почесне консульство Королівства Нідерландів

1
1

Сьогодні, 9 серпня, на вул. Винниченка, 12 відкрили Почесне Консульство Королівства Нідерландів у Львові. В церемонії відкриття Консульства взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, Почесний Консул Королівства Нідерландів у Львові Андрій Гринчук, міський голова Львова Андрій Садовий та перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, повідомляє прес-служба ЛМР.



«Сьогодні ми відновлюємо роботу Почесного Консульства Королівства Нідерландів у Львові. Консульству вже більше 110 років. З 1907 року ми у Львові мали таку установу, і на жаль, в 1939 році ця традиція була перервана. З початку Незалежності України ми мали Почесне Консульство Нідерландів у Львові, яке працювало успішно 20 років, і зараз ми відновлюємо його роботу. У фокусі питань Почесного Консульства буде промоція співпраці між королівством Нідерландів і Західною Україною, оскільки консульський округ буде включати не лише Львівську область, а й сім областей Західної України. Ми будемо, насамперед, фокусувати нашу увагу на питаннях інвестиційної торговельної співпраці. Ми щиро запрошуємо голландських інвесторів в Західну Україну, і  будемо сприяти спільній взаємовигідній торгівлі, будемо підтримувати культурний обмін», - зазначив під час церемонії відкриття Андрій Гринчук, Почесний Консул Королівства Нідерландів у Львові.


«Мої вітання з відкриттям Почесного Консульства громаді міста. Відкриття Консульства однозначно сприятиме тіснішій співпраці між нашими державами», -  сказав під час церемонії Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні.


«Хочу сьогодні, перш за все, сказати добрі слова в адресу Богдана Панкевича, який був близько 20 років Почесним Консулом Королівства Нідерландів у Львові, і це було перше Почесне Консульство у Львові після здобуття Україною незалежності. Всі інші консули вчилися в нього, як це бути консулом у Львові. Він проробив титанічну працю, і сьогодні цей прекрасний спадок передається в руки нового Консула, якому також зичу як мінімум років 20 працювати в цій царині. Нідерланди мають великі сентименти до України, ми маємо великі сентименти до Нідерландів, тому дай Бог, щоб ця співпраця була активною», - зазначив під час церемонії Андрій Садовий, міський голова Львова.


На знак поваги, мер Львова вручив Почесному Консулу Королівства Нідерландів у Львові Андрію Гринчуку пам’ятну монету ім. Короля Данила Галицького. Надзвичайному та Повноважному Послу Королівства Нідерландів в Україні Кейсу Ян Рене Кломпенхауверу мер подарував книгу «Смаки Львова».


Головне фото 032.ua


varta1.com.ua: Новини