У Львові відновили балкон, який обвалився влітку (ФОТО)

І назвали кількість балконів, які планують відремонтувати

У будинку на вулиці Джерельна, 43 у Львові відновили два аварійних балкони. Один з них – це балкон, який обвалився в кінці липня цього року, другий балкон знаходився над ним і теж був у критичному стані. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Відновили балкони за Програмою співфінасування ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками.
«Після обвалу балкону на 2-му поверсі у будинку на вул. Джерельна, 43 ми також обстежили балкон на 3-му поверсі. Цей балкон також знаходився у незадовільному технічному стані та потребував негайного ремонту. Ми запропонували власникам відновити їх за Програмою співфінансування. Вони погодилися і маємо результат – відновлені балкони», - повідомила Ірина Джурик, голова Шевченківської районної адміністрації.

Вартість ремонту балкону на 2-му поверсі в будинку на вул. Джерельна, 43 становила 102 тис. 534 грн. Співфінансування власника (відповідно до програми, не менше 20%) склало 21 тис. 15 грн. Вартість ремонту балкону квартири на 3-му поверсі в будинку на вул. Джерельна, 43 коштувало 94 тис. 369 грн. Співфінансування власника (відповідно до програми, не менше 20%) склало 19 тис. 310 грн.«Під час ремонту ми провели демонтаж балкону квартири №9 (на 3-му поверсі), влаштування двох монолітних залізо-бетонних балконів площею 4,5 м2 кожен, покриття балконів з керамічних плиток та ремонт і фарбування металевих перил», - додала Ірина Джурик.

Фото до та після ремонту:

Після ремонту:

Нагадаємо, що влітку в ніч на понеділок, 31 липня, на вул. Джерельній, 43 у Львові стався обвал балкона однієї з квартир.

А 13 серпня поточного року, на вулиці Під Дубом, 2 балкон обвалися разом з чоловіком, який на ньому перебував.

Тоді  43-річний мешканець квартири помер у лікарні.

Зауважимо, що ситуація з балконами у Львові є критичною. Так на вулиці Кривоноса у Личаківському районі є низка аварійних балконів, де шматки фасадів ризикують впасти людям на голову. 

Загалом в ЛМР повідомили, що станом сьогодні у Львові діє відповідна Програма, де на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% мешканці, можна провести ремонт балкону. З бюджету на цей рік виділено 10 млн 300 тис. грн для її реалізації. Щоб скористатися Програмою, необхідно в районну адміністрацію чи через ЦНАП подати заяву, експертний висновок, що балкон потребує ремонту, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт. Тоді районна адміністрація опрацює це звернення і опісля укладе угоду з відповідною фірмою, яка може проводити ці роботи. Угоди публікуються на Prozorro», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Як повідомили у Шевченківський районній адміністрації, завдяки цій Програмі підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ вдалося відновити 2 балкони, а також ще 8 балконів - у роботі.

Загалом, станом на зараз, є 188 заявок від мешканців, які виявили намір участі у Програмі співфінансування ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками.«Плануємо, що цього року нам вдасться відремонтувати 69 індивідуальних балконів та 8 балконів загального користування за цією програмою», - повідомили в управлінні житлового господарства ЛМР.

Цього року у Львові перевірили стан балконів у багатоквартирних житлових будинках. Комісії оглянули 5448 будинків, а це – 58535 індивідуальних балконів та 7148 балконів загального користування. 



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена