У Львові відзначатимуть 28-му річницю прийняття Конституції України

З цієї нагоди 28 червня у місті Львові пройде «Автопробіг Єдності» та урочисте підняття Державного Прапору України

В святковому автопробізі візьмуть участь 28 автомобілів екстрених служб, волонтерських та ветеранських організацій, військових формувань тощо. Автоколона, що символізує єдність та братерство задля єдиної мети – перемоги над ворогом, привітає жителів та гостей міста з Днем Конституції. Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Автопробіг стартує об 09:18 год., в той час, коли 28 років тому була прийнята Конституція України. Він проїде символічним маршрутом від вулиці Пилипа Орлика, проспектами В’ячеслава Чорновола та Свободи.

Після прибуття автоколони на вулицю Винниченка, у сквері «На Валах» відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України за участі керівництва області та міста, а також гостей та жителів Львова. 

«Цим автопробігом ми вирішили привітати з Днем Конституції України. 28 машин у колоні символізують 28 років з часу прийняття Основного Закону. Зрештою, сам маршрут теж є символічним. Від вул. Пилипа Орлика, якого вважають автором першої у світі Конституції і до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, який був одним з співтворців сучасної Конституції України. В часі війни маємо пам'ятати, що положення Конституції сьогодні наші військові захищають у важких та кровопролитних боях», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Захід відбудеться за участі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також