У Львові Вєрка Сердючка співала російською пісні (ВІДЕО)

У вишиванці на весіллі виконувала свої російськомовні хіти, не зважаючи на заборону

Скріншот з відео

У Львові на весіллі Вєрка Сердючка у вишиванці заспівала свої російськомовні пісні. Про це пише «ВЗ».

Про це стало відомо зі сторіс в «Instagram» гостей.

Весілля відбувалося у ресторані французької кухні «Kilinski» (що знаходиться у Стрийському парку, у Львові).

Для гостей весілля, яке гуляли вчора виступала Вєрка Сердючка (сценічний псевдонім Андрія Данилка).

Артист зі своїм гуртом виконував російськомовні хіти. Зокрема, «Он бы подошел, я бы отвернулась, он бы приставал ко мне, я б ушла»…

Танцювальна група та сама Сердючка вийшли на сцену вишиванках. Раніше танцівники Вєрки Сердючка були одягнені у червоні піонерські краватки та пілотки.

Додамо, що з 2018 році у Львові та області діє рішення Львівської обласної ради про заборону російськомовного культурного продукту.

На початку січня цього року депутати обласної ради у складі громадських діячів відвідували нічні заклади Львова, щоб перевірити, чи не розважають гостей російськомовними піснями.

У коментарі виданню з ресторану менеджер з бронювання весіль та корпоративів Михайло обрав стиль комунікації «Нічого не розумію, нічого не знаю, нічого не бачу».

«Можливо, я щось до кінця не знаю, — здивовано відповів Михайло. — Вперше про таке чую… Ми займаємося бронюванням весіль, роздаємо офіціантам обов’язки. Але не займаюся репертуаром під час весілля. Є спеціальні організаційні компанії».

Голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета шокований інформацією про невідповідний репертуар на львівському весіллі. «Шокований, що це відбувається у Львові, — каже депутат. — У Львові діє рішення обласної ради, яке забороняє використання російськомовного культурного продукту. Це рішення обов’язкове до виконання. Комісія проводила роз’яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування».

Святослав Шеремета сказав, що на найближчому засіданні спеціальної комісії обласної ради розглянуть порушення у цьому ресторані. Буде звернення від депутатів у Національну поліцію, щоб скласти акт про порушення. Штраф визначить суд.

«Будемо розглядати це на комісії, — наголошує пан Шеремета. — Мені здавалося, що на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали би бути неможливими. Насамперед має бути свідомість суб’єкта підприємництва, щоб такі речі не відбувалися, тим більше під час війни».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена