У Львові виставили на продаж сумнозвісний «будинок-унітаз»

«Будинок-унітаз», який в народі так назвали через постмодерністську архітектуру в центральній частині Львова, виставили на продаж.

У Львові виставили на продаж будівлю так званого львівського «унітазу», який отримав таку назву через постмодерністську архітектуру в центральній частині міста. Про це повідомляє «Вголос».

Через безмасштабність будівлі банку за адресою Міцкевича, 10 до навколишньої архітектури, постмодерністський фасад та дешеві матеріали, використані у оздобленні, мешканці міста назвали новобудову «унітазом». 

Ні центральна частина міста, ні адреса, не стали «фартовими» для банку, під який будували приміщення.

Зауважимо, що саму будівлю «Укрсоцбанк» у 2017-у році продав ТОВ «Сі Бі Ель», яке перетворило її у бізнес-центр «Mitskevich Plaza». Новий власник провів капітальну реконструкцію будівлі та планував здавати її в оренду для офісів IT-компаній. У 2019-у році оновлений БЦ відкрив двері для орендарів, втім останні 2 роки більша частина його приміщень пустували. Серед можливих причин називають зокрема й пандемію COVID-19

Нещодавно, 13 січня 2022-го року на платформі «Прозорро. Продажі» з’явилась інформація про продаж колишньої будівлі банку. Як вказують автори оголошення, загальна площа 6-поверховго будинку становить 4574,8 м² із паркінгом на 20 місць. Потенційним покупцям пропонують купити або саму будівлю, або корпоративні права на неї. Стартова вартість лоту становить 266 млн грн, а кінцевий термін подачі заявок на аукціон — 18 квітня 202-го року. 

За даними аналітичної системи «YouControl», власниками ТОВ «Сі Бі Ель», якому зараз належить будівля банку,  є київські бізнесмени, брати В’ячеслав та Олександр Константіновські.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також