У Львові витратили мільйони на розробку проектів, яких так і не реалізували

Проекти навіть не починають втілювати у життя

У Львові щороку витрачають кошти на розробку проєктів та коригування проєктів, які навіть не починають втілювати в життя. Про це голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак заявила у коментарі “Еспресо.Захід“.

“У Львові є десятки проєктів, на розробку і коригування яких були виділені мільйони гривень, але їх так і не завершили. Це я говорю лише про великі проєкти. А щодо маленьких, то їх ніхто і не пробував інвентаризувати. Незавершені проєкти – це класична історія для нашої мерії. Найкрутіший незавершений проєкт – центр спорту на Сихові, на який витрачено, якщо не помиляюсь, 12 млн грн, або десь близько цього. Тобто 12 мільйонів витратили лише на виготовлення проєкту та його перероблення, а потім зрозуміли, що ми нічого будувати не будемо і закрили ЛКП. Але що таке для Львова 12 млн…” - сказала Шелестак.

Ще однією “прірвою на мільйони гривень” голова бюджетної комісії називає будівництво інформаційного центру у Шевченківському гаю.

“Я не знаю, коли його збудують, але я намагаюсь з’ясувати, скільки мільйонів уже витрачено на цей центр. Є ще грандіозний проєкт – школа мистецтв на Личаківській. Торік я була категорично проти виділення 6 млн грн на розробку цього проєкту – і їх не виділили. Я за побудову таких речей, як школа мистецтв, але у мене питання: для чого робити проєкти, потім їх правити, аби потім мати такий же результат, як з палацом спорту на Сихові. Я за будь-яких хороший адекватний розвиток. Але якщо ми чітко розуміємо, що у нас немає коштів на реалізацію проєкту, за який ми заплатимо шість мільйонів, то ви мене вибачте. Я розумію, що проєктантам теж треба за щось жити. Але чому вони постійно живуть з нашого бюджету?Я вважаю, що це злочинний підхід. Якщо ми не розуміємо, де візьмемо гроші на реалізацію якогось проєкту, то для чого робити сам проєкт. Аби був?” - додала депутатка.

У проєкті бюджету розвитку на 2023 рік є ще один грандіозний проєкт – трамвай на Щурата.

“Я ледь не впала: у проєкті бюджету розвитку є трамвайна колія на Миколайчука за 16 млн. Це я так розумію, ми знову робитимемо і чергові 16 млн на папери. А у нас зараз уже по Миколайчука не можливо проїхати. Якщо ми туди ще всунемо трамвай. Андрій Іванович собі придумав, що так само як трамвай на Сихів, має бути трамвай на Щурата. А чи потрібен там трамвай і що ми робитимемо зі швидкими, адже там дві великі лікарні та станція екстреної медицини. Що робити, коли комусь стане зле, а швидка стоятиме у заторі” - резюмувала Наталія Шелестак.

Нагадаємо, заступники мера Садового отримали надвисокі зарплати у січні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також