У Львові виявили мільйонні зловживання під час реконструкції собору святого Юра (ФОТО)

Будівельна компанія привласнила понад 2 млн грн

Фото: НПУ

У Львові викрили мільйонні зловживання під час реконструкції собору св. Юра у м. Львові.

Служба безпеки України блокувала масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального собору св. Юра у Львові.

Як повідомляє СБУ,  зловмисники привласнили більше як 2 млн грн.

Оперативники встановили, що мільйони бюджетних кошів, які виділені на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення були незаконно привласнені. Махінацію провернула одна з будівельних компаній міста, яка виграла тендер. Як стало відомо, керівництво організації вносило до фінансової документації недостовірні відомості щодо обсягу та вартості проведених робіт і матеріалів.

Вчасно ініційована спецслужбою перевірка виявила зловживання та заблокувала розкрадання коштів.

Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Готуються матеріали для обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності й інших осіб задіяних в оборудці.

У повідомленні Нацполіції Львівщини зазначається, що "директор ТзОВ-підрядника, 43-річний львів’янин, під час проведення реставраційних робіт та впорядкування території комплексу пам`ятки архітектури національного значення, розташованого у Львові, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт, а також використаних матеріалів.

Насправді ж частина з зазначених робіт виконана не була, або виконувалась не в повному обсязі, а вартість використаних матеріалів була завищена».

В подальшому на підставі цих документів та відповідно до платіжних доручень, замовник, державна установа, переказав кошти на рахунок ТзОВ, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму більше 2 мільйонів гривень.

Фото: НПУ

Як повідомлялося, на Львівщині затримали ділків, які «для потреб ЗСУ» привезли гуманітаркою брендовий жіночий одяг та взуття.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також