У Львові військовий загубив автомат на залізничному вокзалі

Сержанта судили

У Львові Залізничний суд судив уродженця м. Покровськ Донецької області, старшого механіка-акумуляторника відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу матеріально-технічного забезпечення військової частини. Про це стало відомо з ЄРДР.

Старший сержант в умовах воєнного стану, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, через злочинну недбалість та особисту недисциплінованість після прибуття 9 грудня 2022 року приблизно о 13 год. 10 хв. до станції «Львів» (Головний залізничний вокзал м. Львова), що знаходиться за адресою: пл. Двірцева, 1 м. Львів, порушив порядок та умови зберігання зброї, не забезпечив виконання обов`язку постійного тримання при собі та не залишення без нагляду закріпленої зброї - автомата АКС-74, що сприяло незаконному заволодінню пасажиром поїзду вказаною зброєю та призвело до втрати належного військовій частині військового майна, залишковою вартістю 3 819 грн. 68 коп.

Він обвинувачується у втраті ввіреної для службового користування зброї, внаслідок порушення правил її зберігання, вчиненої в умовах воєнного стану, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 413 КК України.

Сержант надав суду пояснення, свою вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 413 КК України визнав повністю, не заперечив фактичних обставин, викладених у обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, не перебуває на обліку у лікаря-нарколога та на обліку у лікаря-психіатра (а.с кримінального провадження 34, 35), також те, що останній визнав свою вину, висловив щире каяття у скоєному.

Суд визнав винним військового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 413 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив від відбування призначеного покарання із випробуванням протягом іспитового строку, тривалістю два роки.

Автомат АКС-74 повернуто законному власнику.

Нагадаємо, у ГУР повідомили, нову ціль путіна, яку він хоче досягти до кінця березня.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт