У Львові внаслідок минулотижневої російської атаки пошкоджено будинки на 38 вулицях, 52 сімʼї залишились без житла (ФОТО)

52 сімʼї залишились без домівки

Внаслідок минулотижневої ворожої атаки у двох районах Львова - Франківському та Залізничному – пошкоджено 189 будинків. Значна частина з них - памʼятки архітектури або історично цінні будинки. Загалом 52 квартири є непридатні для проживання, повідомили у ЛМР.

Так, станом на 10 вересня у  Франківському районі пошкоджено 68 житлових будинків. З них 13  -  памʼятки архітектури. У цих будівлях вибито 68 вікон та зруйновано 8 вхідних брам. У 55 будинках, що не є памʼятками архітектури, вибито 609 вікон та зруйнована 31 брама. На сьогодні всі вибиті вікна закрили плівкою. Також вже проведено більшість замірів для їх заміни.  

Значних пошкоджень у цьому районі зазнало 6 будинків. У них пошкоджено дахи, перекриття, стіни, перегородки, вікна. Спеціалізовані ліцензовані організації завершили обстеження цих будівель  та готують експертні висновки. Мешканцям запроповано тимчасове безоплатне проживання у готелях (скористалось 20 сімей). А також компенсація 10 або 12 або 15 тис. грн щомісяця на оренду тимчасового житла.

Тривають протиаварійні демонтажні роботи на вул. Коновальця, 44 та 44а.

Також в процесі обстеження виявлено пошкодження дахів в 4-х будинках – на вул. Кокорудзи, 16, вул. Коновальця, 50, вул. Мельника, 5 та 10.  

Загалом, станом на 10 вересня, складено 254 акти про пошкодження квартир мешканців.

У Залізничному районі пошкоджено 121 житловий будинок. З них 6 - пам’ятки архітектури.

Загалом внаслідок атаки пошкоджено 71 вхідну браму до будинків, 150 вхідних дверей до помешкань, близько 2700 вікон, з них 194 вікна в місцях загального користування, зокрема 71 дерев’яне вікно в пам’ятках. Зараз завершується проведення замірів для встановлення нових деревʼяних та пластикових вікон.

У 60-ти будинках є руйнування покрівель (10 вже тимчасово накрито, на 39 об’єктах розпочинають накривати, по 2 покрівлях підрядники вже приступили до робіт).

 «Щодо 26 будинків вже проведено експертне обстеження технічного стану, видано 5 експертних висновків, ще 20 – очікуємо. Ще 11 будинків обстежують. Значних руйнувань зазнали 15 будинків», - повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Мскаленко.

Як зазначив Москаленко, деякі зруйновані будинки не підлягають відновленню, тож їх доведеться демонтувати.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні в лікарні досі перебуває ще 15 людей у різних станах. Одній дівчині витягнули осколок, який зупинився просто на серці. Багатьох вже виписали. Когось чекає довгий шлях реабілітації.

52 сімʼї залишились без домівки.

У той же день міська рада спільно з бізнесом запропонували їм обрати між готелем, містечком для переселенців чи ночівлею у близьких. Кожна родина отримуватиме від міста компенсацію на оренду квартири, поки вони не повернуться у власне житло.

Читайте також: Зеленський оприлюднив світлини жахливих наслідків ракетної атаки на Львів



Нагадаємо, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, серед яких діти. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи), що розташовані на вулицях Васильківського, Є.Коновальця, Грюнвальдській, Кокорудзи, Мельника, Антоновича, Єфремова, Художній, Пастернака, Тобілевича, Героїв УПА, Городоцькій, Генерала Чупринки, Квітневій, Авіаційній, Братів Дужих, Братів Климових, Братів Міхновських, Вернигори, Головацького, Голубовича, Декарта, Естонській, Затишній, Залізничній, Каганця, Квітки-Основ’яненка, Кульпарківській, Марка Вовчка, Сорохтея, Сполучній, Стародубській, О.Степанівни, Хотинській, Шараневича, Щекавицькій,  Ясній та Чернівецькій. Також пошкоджень зазнав храм ПЦУ св. Юрія Переможця.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

І
Інна

Коновальця 46 теж дах на заміну! Я мешканка! Наразі не отримала ніяких грошових допомог, все закриваємо власними силами. Забудовника до сих пір не маємо, хто буде міняти дах. Тільки жири в даху заліпили. Хочеться вірити що ми вернемось в свої помешкання до зими... Але наразі тільки розпач.

Читайте також