У Львові водії «Львівелектротрансу» активно отримують повістки, у місті загалом бракує водіїв громадського транспорту – міська рада

Працюють над тим, щоб працевлаштовувати і водіїв-жінок

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Комунальним транспортним підприємствам Львова критично бракує водіїв. У ЛКП «Львівелектротранс» є 50 вакансій водіїв тролейбусів та 40 – водіїв трамваїв. Ще 100-120 водіїв автобусів потребує АТП-1, повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Брак водіїв громадського транспорту – це проблема, яка є загалом в Україні, десь більше, десь менше, але їх не вистачає. Що стосується нашого комунального АТП-1, то, після запуску е-квитка, підприємству вдалося додатково залучити понад 50 водіїв. Це дозволило збільшити випуски транспорту на 10%. Щоб і надалі підсилювати роботу комунальних маршрутів, необхідно працевлаштувати ще орієнтовно 100-120 водіїв.  

Що стосується електротранспорту, то тут ситуація ще гірша. І водії, і персонал Львівелектротрансу активно отримують повістки, близько 25 працівників служать у ЗСУ. На сьогодні сукупно підприємству бракує 90 водіїв. І це може негативно впливати на випуски електротранспорту на лінії», – зазначив Олег Забарило.

Посадовець додав, що ситуацію ускладнює і те, що для того, щоб опанувати професію водія трамвая чи тролейбуса, необхідно пройти тримісячне навчання у «Школі водіїв» ЛКП «Львівелектротранс». Навчальні групи – невеликі. І не завжди встигають підготувати ту кількість водіїв, яка вибуває з підприємства

«Відтак зараз працюємо над тим, щоб посилити роботу навчально-курсового комбінату ЛКП “Львівелектротранс”, співпрацюємо з навчальними закладами щодо навчання водіїв автобусів. А також над тим – щоб працевлаштовувати і водіїв-жінок. У майбутньому це хоча б частково дозволило нам вирішити проблему з нестачею водіїв», – додав Олег Забарило.

Читайте також: у Львові сталася стрілянина.

За детальнішою інформацією щодо вакансій водіїв громадського транспорту слід звертатися до: ЛК АТП-1, вул. Авіаційна, 1, тел.: +38067 672 70 66;  ЛКП «Львівелектротранс», вул. Тролейбусна, 1, тел.: +38067 429 21 96.




varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук