У Львові врятували 13-річного Святослава з важким пораненням внаслідок обстрілів

Хлопець зазнав важкого поранення 9 травня

У Лисичанську після обстрілу 4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню 13-річного Святослава. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

9 травня на Донбас мама, батько та Святослав саме поверталися від бабусі із міста у свій приватний будинок на околиці. Вони не встигли зайти на подвір’я дому, як почався обстріл.

Святослав отримав мінно-вибухове поранення: уламок потрапив у шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і зупинився над діафрагмою у нижніх сегментах правої легені.

Мама, яка працювала молодшою медичною сестрою місцевої Лисичанської лікарні рукою закрила рану сина та надала першу невідкладну допомогу.

Швидкою їх забрали до лікарні у Бахмут. Опісля, у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

У Львові спеціалісти відділення реанімації стабілізували стан хлопця та провели термінову операцію.

Через розташування уламку виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі.

Відтак, через мінідоступ у 3 см лікарі нашого медоб’єднання Дмитро Грицак та Юрій Король видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики втручання пройшло успішно.

Святослава вже перевели у загальну палату.

Хлопець мріє, щоб його родина нарешті об’єдналася: старший 28-річний брат із Боярки на Київщині безвісти зниклий, сім’я не втрачає надії відшукати його, середній — 25-річний у Києві, а батько — у Лисичанську, зв’язок із ним зник ще у день поранення хлопчика.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також