У Львові врятували немовлят-близнючок, яких мама переховувала від бомбардування у київському підвалі (ФОТО)

Малюки поступили до лікарні «Охмадит» у вкрай важкому стані

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Близнючки Діанка та Софійка поступили до львівської лікарні «Охмадит»  у вкрай важкому стані — в обох бронхолегенева дисплазія та двобічна пневмонія. Стан їх здоров’я погіршився внаслідок сидіння у підвалі та евакуації потягом до Львова ще на початку війни, повідомляє Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит.

Дівчатка народилися у Києві на 24 тижні вагітності, довго перебували у пологовому будинку, а потім були переведені у київський «Охматдит».

«Якраз почалася війна і, коли бомбили Київ, нам доводилося спускатися у підвал. Там було багато дітей — хтось пчихне, хтось кашляне, у когось температура і, якщо для звичайних дітей це нічого страшного, то для моїх недоношених дівчаток — це могло бути смертельним. Їх стан погіршувався, Діанка почала задихатися, тому я прийняла рішення терміново потягом евакуюватися до Львова», — згадує мама Катя.

«8 березня діти вже знаходилися у реанімації нашої лікарні, після стабілізації стану були переведені у педіатричне відділення. А сьогодні ми вже вітали наших дівчаток із випискою. Вони здолали довгий і не легкий шлях від свого народження до сьогодні. Але перемогли і мріють повернутися додому.

Ми бажаємо малюкам міцного здоров’я та щасливої долі у мирній, успішній нашій Україні», повідомили у лікарні «Охмадит».

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також