У Львові вшанували памʼять Героя України полковника Владислава Аллерова

Вічна памʼять!

Вчора, 30 травня минуло два роки з дня загибелі командира Окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України полковника Владислава Аллерова. Рідні, побратими та друзі вшанували пам’ять Героя України. Про це інформує Західне територіальне управління Національної гвардії України.

У львівському Гарнізонному Храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась панахида за полеглим воїном. Після молебню громада відправилася до Личаківського кладовища – там, на Марсовому полі, де спочивають захисники України, похований полковник Аллеров поряд з іншими бійцями, котрі втратили життя у боротьбі за свободу нашого народу.

Покласти квіти й промовити слова молитви за упокій душі та світлу пам'ять Героя України зібралися його рідні та друзі, побратими з Центру спеціального призначення НГУ «Омега», командування Західного територіального Управління НГУ, командири військових частин, ветерани, духовенство та містяни.

Полковник Владислав Аллеров загинув 30 травня 2022 року на Харківщині, виконуючи бойове завдання і захищаючи рідну землю. Одного з побратимів гвардійця поранило і полковник Аллеров організував евакуацію, продовжуючи знищувати ворогів. На жаль, ворожа артилерія обірвала його життя.

12 грудня 2022 року Указом Президента 892/2022 полковнику Владиславу Аллерову присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордену Золота Зірка. Посмертно.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також