У Львові вшанували памʼять воїнів всіх часів, які віддали життя за Незалежність нашої держави (ФОТО)

Урочистості відбулися на Личаківському кладовищі

Сьогодні, 1 жовтня, Львівщина долучилася до відзначення Дня захисників та захисниць України та річницю створення УПА.

Пам’ятний захід з вшанування пам’яті борців за незалежність України та новітніх Героїв України відбувся на Меморіалі невідомому вояку УПА, Марсовому полі (поле почесних поховань 86 а), полях почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища (вул. Мечникова).

Захід розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими українськими Героями в російсько-українській війні.

Фото: "Варта-1"/Марсове поле





Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній, духовенство, представники влади та жителі Львівщини з глибоким сумом згадали про всіх наших оборонців, які віддали життя в ході повномасштабної війни, ООС, АТО, Революції Гідності, а також воїнів різних епох, які найдорожчою ціною виборювали Незалежність нашої Держави.

Фото: "Варта-1"/ Поля почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища





Також 1 жовтня 2024 року о 18.00 на площі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку, відбудуться заходи з нагоди Дня Захисників і Захисниць, які боряться за незалежність та територіальну цілісність України.

Львів’ян та гостей міста запрошують долучитись до заходів та подякувати Захисникам і Захисницям за те, що стоять на варті нашого миру та спокою.

Крім того, відтепер 45 окрема артилерійська бригада 11 армійського кopпycy Сухопутних військ Збройних Сил України відтепер носить почесне імʼя генерала Мирона Тарнавського. Про це повідомила очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Сьогодні Верховний головнокомандувач та Президент України Володимир Зеленський вручив стрічку з почесним найменуванням командирові бригади полковнику Олегові Файдюку і прапороносній групі бригади", - йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі