У Львові вшанують перших загиблих Героїв Небесної Сотні

Вічна пам'ять!

Завтра, 22 січня, о 16.30 год. на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові,  відбудеться вшанування пам’яті перших загиблих Героїв Небесної Сотні: Юрія Вербицького, Романа Сеника, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Два львів’янина, білорус та вірменин. 4 історії, 4 зруйновані життя. Ми хочемо розказати, ким вони були та які життєві цінності сповідували. Відтак молитвою та запаленням лампадок вшануємо пам’ять перших загиблих на Майдані» - коментує Андріяна Дигдалович, керівниця Музею Гідності у м. Львові

Усі присутні зможуть погрітися біля майданівських бочок та випити теплого чаю.

Довідково:

Юрій Тарасович Вербицький — Герой України, український сейсмолог, кандидат наук. Син українського геофізика Тараса Вербицького, брат сейсмолога Сергія Вербицького. Активіст та учасник Євромайдану. Викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Роман Федорович Сеник — акивіст Євромайдану, входив до Самооборони Майдану. Вбитий під час подій на вулиці Грушевського в Києві. Герой України.

Сергій Гагікович Нігоян — учасник, активіст і один із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану, вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві. Один із перших загиблих на Майдані. Громадянин України вірменського походження. Герой України.

Михайло Михайлович Жизневський — білоруський активіст Євромайдану та журналіст, кореспондент газети «Соборна Київщина», член Самооборони Майдану. Член організації УНА-УНСО, проживав у Донецьку, Кривому Розі. Останні роки свого життя прожив у Білій Церкві, Києві. 

Також, Львів попрощається з Героєм Дмитром Однокозом.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт