У Львові встановлять пост моніторингу якості повітря в районі Пластової

vyhlopni-gazy-avto
vyhlopni-gazy-avto

Прилад для вимірювання забруднення повітря встановлять поблизу вулиці Пластової у Львові. Про це повідомили на сайті ЛКП «Зелене місто».






Договір щодо поставки та встановлення обладнання підписали ще 12 серпня, між ЛКП “Зелене місто” та науково-виробничим підприємством “Novus Cybernetic”, яке виграло тендер.


Директор ЛКП “Зелене місто” Святослав Євтушенко розповів, що стаціонарний пост для моніторингу якості повітря встановлять у районі вулиці Пластової.


«Обладнання поста моніторингу відповідатиме метрологічним вимогам і буде сертифікованим відповідно до законодавства. Також пост моніторингу буде обладнаний метрологічною станцією і здійснюватиме заміри таких речовин, як вуглець оксид (CO), азот діоксид (NO2), діоксид сірки (SO2), озон (O3), сірководень (H2S), аміак (NH3), азоту оксид (NO), РМ2,5 та РМ10. Передбачається, що обладнання встановлять у жовтні. Також ми шукаємо технічні рішення, аби в режимі он-лайн усі охочі могли відслідковувати якість повітря на нашому сайті, або ж іншому електронному ресурсі,» — зазначив Святослав Євтушенко.


У свою чергу генеральний директор компанії “Novus Cybernetic” Костянтин Флуєрар додав, що їх компанія має досвід встановлення такого роду приладів у низці міст України.


«У Львові ми маємо встановити обладнання стаціонарного поста автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря. Зокрема, це газоаналізатор атмосферного повітря, вимірювач масової концентрації аерозольних часток — пилу, твердих часток тощо, метеорологічний комплекс Тропосфера та термошафа з модулем зв’язку», – пояснив Костянтин Флуєрар.


Наразі вирішується питання щодо місця розміщення посту моніторингу якості повітря.


Відповідно до законодавства, таке обладнання має бути встановлене у кожному місті України за межами санітарно-захисних зон промислових об’єктів. Долучитися до обговорень щодо цього можуть усі охочі.


Нагадаємо, свого часу львів’янка Марія Щебет подала електронну петицію “Про встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення“.

Її звернення набрало потрібну кількість підписів. Так, у межах Ухвали Львівської міської ради № 5906 від 21.11.2019 ЛКП “Зелене місто” провело закупівлю обладнання для облаштування відповідного поста.



varta1.com.ua: Новини