У Львові встановлюють рекорд: розгортають найбільший прапор України із підписами військових (ВІДЕО)

Зараз біля Львівської Опери

У неділю, 21 січня у Львові біля Оперного театру розгорнуть найбільший Державний прапор України із побажаннями від військових та дітей, які збирали по всій Україні. Про це пише Варта 1.

Під час урочистостей також встановлять рекорд України «Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей зібраних по всій Україні та лінії фронту», передає кореспондент з місця події.

Захід приурочений Дню Соборності України, проголошенню 105-ї річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

О14:30 на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької у Львові презентуватимуть перформанс «Мій найцінніший прапор».

Діти та ліцеїсти комунального закладу Львівської обласної ради «Ліцей імені Героїв Крут з посиленою військово-фізичною підготовкою» урочисто внесуть прапор України.

Синє полотно підписане тисячами побажань від дітей України, публічних людей, волонтерів, благодійників, освітян та культурних діячів. Стяг підписали захисники України, які перебувають на лінії фронту.

У департаменті комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, зазначили, що шлях найціннішого прапора був непростий, адже він проїхав тисячі кілометрів з військовими капеланами та волонтерами, пройшов окопи, блокпости, їздив у медичному евакуаційному автомобілі, загалом відвідав 30 бригад ЗСУ і понад 20 міст України.

Також він побував у Верховній Раді, де його підписав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена