У Львові встановили скульптуру "Відвага"

В Личаківському районі міста

У рамках львівського Тижня скульптури-2024 в Личаківському районі встановили декілька постаментів з витворами мистецтва, однією з таких є скульптура "Відвага" на Площі Митній. Про це інформує Личаківська районна адміністрація.
"Відвага" — це моя минулорічна робота. Концепція її проста й складна водночас. Якщо придивитися, можна побачити опалення на поверхні деревини. Це як страх, без якого не буває сміливості. За відвагою завжди є подоланий страх" — повідомив скульптор Володимир Семків.
Робота виконана суцільно з дерева (дуба), за допомогою бензопили. Митець зазначає, що він працював з різними матеріалами для створення скульптур, проте саме робота з деревиною є найбільш швидкою в плані результату. Це забезпечує фіксацію емоції "в моменті", відколи в голові з'явилася певна концепція.
Автор вважає, що цінність сучасного візуального мистецтва у тому, що воно на кілька хвилин може викликати нерозуміння, коли ж досліджувати побачене довше — починається власна інтерпретація, спричинена життєвим досвідом.
"Це і є моя мета, аби люди, бачачи мої роботи, самозаглиблювалися й рефлексували" - повідомив Семків.
Скульптор переконаний, що мистецтво справляє терапевтичний ефект на людей, які переживають досвід війни

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також