У Львові вимагають забезпечити дітей з діабетом всім необхідним (відео)

1FJY7c2It0nK5q5raxkNrZpFIw4vY6SNrmLHf6Uc
1FJY7c2It0nK5q5raxkNrZpFIw4vY6SNrmLHf6Uc

Львів’яни вимагають, аби хворих на діабет забезпечили всіма необхідними технічними засобами та лікарськими препаратами для стабілізації та підтримки їх здоров’я. Відповідна петиція з’явилася на сайті президента України, пише lviv.znaj.ua.


У тексті петиції йдеться, що всіх, хворих на цукровий діабет необхідно безкоштовно, тобто за гроші платників податків забезпечити засобами для введення інсуліну (помпи, шприци, голки, шприц-ручки та інші), а також глюкометрами, тест-смужками до них. Також зазначається, що потрібно забезпечити всіх діабетиків України інсуліном без доплат в аптеках і безкоштовною медичною допомогою.


Сліпецький Юрій-Юліан Романович заявив у тексті своєї петиції, що в Україні діабет дуже поширений і ним страждають мільйони людей і дітей. Він зазначив, що 3 % випадків захворювання призводять до інвалідності. Також діабетики формують на 60–80 % товариства сліпих. Майже половина діабетиків помирає від хронічної ниркової недостатності.


Автор петиції заявив, що на цей час у діабетиків всієї країни є шанс не отримати інсулін вчасно. Дві третини технічних засобів та інсуліну фінансується з держбюджету, а решта з місцевих бюджетів. У результаті через недофінансування діабетики змушені купувати всі ці кошти за свої особисті гроші. 


Кожен хворий щомісяця витрачає на ці потреби 1500–6000 гривень. На медичні дослідження і аналізи діабетики змушені витрачати 8000–12 000 гривень з особистих грошових коштів. 


Після цього понад сотня львівських діток, хворих на діабет записали відеозвернення до президента Зеленського та закликали його як найшвидше розв’язувати цю проблему, адже від цього залежить їх життя.


Підписати петицію можна ТУТ.







varta1.com.ua: Новини