У Львові з порушників правил паркування вже зібрали більше 5 млн грн

Кошти скерують на перевезення переселенців та ЗСУ

Фото: ЛМР

У березні за неналежне паркування у Львові оштрафували понад 14 тисяч водіїв.

Як поінформував директор департаменту міської мобільності та інфраструктури ЛМР Олег Забарило, у Львові впродовж березня інспектори з паркування оштрафували 14 175 водіїв на загальну суму 5 млн 552 тис грн. Ці кошти, зокрема, скеровують для транспортних перевезень вимушено переміщених українців та особового складу Збройних сил України.

На арешт-майданчик евакуювали 237 автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 720 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Мінімальний розмір штрафу — 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

Водіїв вкотре закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. В умовах воєнного стану хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік майданчиків для паркування — на Геопорталі Львова.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також