У Львові з розмахом святкуватимуть ювілейний День Незалежності: програма заходів

630-360-1566626584-3510
630-360-1566626584-3510

З нагоди 30-річчя Дня Незалежності України у Львові відбуватиметься безліч заходів, відтак кожен мешканець міста зможе обрати свій спосіб святкування Дня Незалежності. Загалом всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня.

Як інформує «Варта 1», у Львівській міській раді повідомили, що лозунгом цьогорічного Дня Незалежності буде «Незалежність — це ти», з чим буде пов’язано багато тематичних елементів цьогорічного святкування.

Святкування буде складатися з двох частин — офіційні заходи та мистецькі.

Загалом, всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня. Ключовими заходами будуть: фестиваль «Ніч у Львові», фестиваль короткометражних кіно «Wiz-Art», міжнародний фестиваль класичної музики «LvivMozArt» та міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир».

Однією з найбільш масових подій до Дня Незалежності стане фестиваль «Ніч у Львові». Організатори обіцяють насичену програму, живі емоції та неочікувані локації, які нікого не залишить байдужим.

У неділю, 22 серпня, у Стрийському парку Львова впродовж цілого дня проводитимуть масовий захід для всіх львівських сімей — «Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку». На центральній алеї парку можна буде долучитись до майстер-класів з гончарства, соломоплетіння чи аквагриму, послухати лекції цікавих спікерів, взяти участь у вікторині за книгою «Франко від А до Я», зайнятись спортом, поекспериментувати з хіміко-фізичною лабораторію, послухати концерт.

До Дня прапора, 23 серпня, мерія Львова організовує два урочисті заходи. Одним з них буде урочисте зібрання з нагоди Дня прапора, яке проведуть о 12.00 у сесійній залі Львівської міської ради. Також цього дня буде підняття прапора України та презентація проєкту «Музика просто неба» до Дня Незалежності України. Цей захід відбудеться до 18:00 ГОД на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Безпосередньо у День Незалежності у центрі Львова відбудеться символічний легкоатлетичний забіг «Забіг у вишиванках».  Учасники бігтимуть дистанції на 5, 3 та 1 км (також будуть короткі дитячі забіги) у футболках із вишитим орнаментом. Головна ідея події: забіг на честь 30-річниці незалежності, яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються, та усі разом, візьмуть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації.

Великий святковий концерт до Дня Незалежності України відбудеться на площі біля Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного. Під час концерту на львів’ян за гостей міста очікують виступи таких виконавців як Аркадій Войтюк, ALYONA ALYONA, NAVKA, гурти «KALUSH» і «PATSYKI Z FRANEKA».

Традиційно на Личаківському кладовищі відбудуться заходи із вшанування пам’яті Героїв України. Про час проведення вшанувань буде повідомлено додатково.

З повним переліком подій можна ознайомитись у програмі ТУТ.

varta1.com.ua: Новини