У Львові з’явилося перше «смарт-перехрестя»: що це означає та які в нього переваги (ФОТО)

На вул. Пасічна – Пирогівка

ФОТО: ЛКП “Львівавтодор”

У Львові на вул. Пасічна – Пирогівка запустили режим світлофорного регулювання — “смарт-перехрестя”. Це перша така система, встановлена на перехресті у місті. Про це повідомила пресслужба ЛКП “Львівавтодор”.

На світлофорному об’єкті встановили сучасний дорожній контролер та відеодетектори. Додаткове обладнання дало можливість фахівцям запрограмувати режим керування – “смарт-перехрестя”.

“Це інтелектуальна система у дорожньому контролері, яка за допомогою транспортних детекторів збирає інформацію про дорожній рух на кожній смузі на перехресті, аналізує інтенсивність, дистанцію між автомобілями, затримки в русі. На основі цих параметрів щохвилини розраховує пропозицію зеленого сигналу для відповідного напрямку.

Фото: ЛКП “Львівавтодор”

Система здатна автоматично підбирати і тривалості фаз, і тривалості світлофорних циклів. Цей режим регулювання дозволяє зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора”, – пояснюють у “Львівавтодорі”.

Раніше при жорсткому режимі регулювання на цьому світлофорному об’єкті були фіксовані тривалості сигналів для кожного напрямку руху. Із впровадженням «смарт-перехрестя» відеодетектори аналізують рух транспорту, на основі зібраних даних запрограмований контролер пропонує тривалість світлофорного циклу та фаз світлофорного регулювання (видовжує або скорочує), враховуючи інтенсивності, завантаженість, розриви між машинами тощо.

Читайте також: у Львові після оприлюднення відео у соцмережах, поліція розшукала і покарала водія маршрутки (ВІДЕО)

 “Перед запуском цього режиму регулювання проводилось транспортне мікроскопічне моделювання. За його результатами, середні черги та затримки на двох проблемних напрямках (лівий поворот з вул. Пасічна на вул. Пирогівка та напрямок з вул. Пирогівка) зменшуються на 85% і 75% відповідно. Тобто це дає можливість альтернативного шляху для автомобілів, які мають намір рухатись на виїзд з міста. Зараз практично усі транспортні засоби рухаються вул. Зелена. Ми ж пропонуємо використовувати вул. Пасічна – вул. Пирогівка – вул. Вулецька та на перехресті вул. Зелена – вул. Вулецька виконувати лівий поворот з вул. Вулецька на вул. Зелена і далі рухатись на виїзд з міста”, – пояснив директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також