У Львові з’явиться пішохідний бульвар

У місті планують ремонт проспекту Чорновола

Ілюстрація: ЛМР

У Львові планують ремонт проспекту В. Чорновола (від кільця просп. В. Чорновола–вул. В. Липинського до вул. Варшавської). За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, там облаштують бульвар, який стане чільним громадським простором району, повідомляє ЛМР.

«Основна ідея полягає у тому, щоб це був не лише транзитний простір, через який люди звикли лише проходити, а й бульвар, який став би місцем рекреації для місцевих мешканців — озелененим та екологічним.

Пропозиція — відновити і посилити основний пішохідний транзит, який облаштований паралельно із велосипедним. А також максимально опрацювати пішохідну зону вздовж фасадів прилеглих будівель — зв’язати її зі всіма вулицями, житловими осередками, активною забудовою всередині районів вздовж вулиці Панча та інших. Відтак, буде  сформовано дві великі частини — міський бульвар і ширша територія, яка стане лінійним сквером там, де є багато житлових будинків на просп. Чорновола. У ході робіт буде сформовано основні громадські простори та площі», — розповів Антон Коломєйцев.

Також планується перенесення тимчасових споруд, які заважатимуть проведенню робіт та заходи, що унеможливлять хаотичне паркування.

«Цей бульвар стане основним громадським простором для північної частини Львова», — акцентував головний архітектор.

Як повідомили у ЛМР, розробку проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг (робіт) та виконання робіт з капітального ремонту частини просп. В. Чорновола (від кільця просп. В. Чорновола–вул. В. Липинського до вул. Варшавської) з облаштуванням пішохідного бульвару, буде здійснено за кошти інвестора, зокрема ТзОВ «Компанія «Нова оселя».

Презентація ТУТ.

Як повідомлялося, у Львові 10 червня будуть грозові дощі з градом.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також