У Львові за кошти мешканців будинку на Коновальця реставруватимуть 100-річний вітражний ліхтар

Мешканці ініціювали реставрацію

У Львові жителі будинку на Коновальця, 11б об'єднали спільні зусилля для реставрації вітражного ліхтаря

Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, а тому там розпочали реставрувати унікальний ліхтар в загальному коридорі на першому поверсі. 2 жовтня фахівці демонтували вітражі й перенесли їх до майстерні для подальшого відновлення.

Про це 3 вересня повідомили у Львівській міській раді.

Жителі будинку зібрали кошти на відновлення, а з матеріалами допоможе ЛКП “Львівський ліхтар”. Проводити реставраційні роботи буде відома львівська фахівчиня Марія Шумська-Барвінок.

“Раніше в межах проєкту #ДЕМЕЖА будинок став однією з локацій, де, за участю мешканців, представників влади, районних адміністрацій та реставраторів проводили освітні навчання щодо збереження культурної спадщини”, — — повідомили у міськраді.

Читайте також: "Заради держави", - Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Вугледару

“Цей будинок був демонстраційним макетом, на базі якого ми розповідали, як правильно дбати про історичні будинки та як не нашкодити. І приємно, що мешканці скоординувалися та звернулися до фахівчині. У цьому будинку є багато цінних елементів. Раніше мешканці подалися на програму оновлення історичної брами і чекають своєї черги, тож сподіваємося отримувати заявки на програми співфінансування і в майбутньому”, – зазначила директорка ЛКП “Бюро спадщини” Стефанія Топилко.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі