У Львові засуджено трьох учасників незаконних формувань рф

У Львові засуджено трьох громадян за державну зраду та участь у незаконних збройних формуваннях рф

У Львові засуджено трьох зрадників — учасників незаконних формувань рф. Про це повідомила прокуратура Львівської області.

За інформацією прокуратури Львівської області, трьох громадян України визнано винними та засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Призначене покарання — 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Прокурори в суді довели, що мешканці Донецької та Луганської областей у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога та вступили на військову службу до так званих «народних міліцій» «днр» та «лнр».

Чоловіки були зараховані на посади стрільців та гранатометника в ЗСУ, проте надалі вони виконували бойові завдання на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Луганщини та Харківщини, спрямовані на перешкоджання та протидію ЗСУ. Зокрема, вони укріплювали вогневі позиції зс рф, облаштовуючи окопи та бліндажі, а також несли караульну службу з охорони території.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також