У Львові засуджено педофіла, який у жіночому одязі проникав у школи (ФОТО, ВІДЕО)

8 років позбавлення волі

Сихівський районний суд м. Львова розглянув у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальне провадження щодо педофіла, який переодягненим у жінку зайшов у львівські школи. Про це стало відомо з рішення суду.

Підсудний - уродженець м. Києва, який був раніше судимий на 6 років позбавлення волі та на 12 років позбавлення волі.

Чоловік 9 грудня 2021 року, приблизно о 11:10 год, керуючись умислом на вчинення розпусних дій відносно малолітньої особи, попередньо вдягнувшись у верхній жіночий одяг, щоби мати змогу не привертаючи уваги оточуючих заходити в жіночі туалети, ввійшов у Львівську загальноосвітню школою № 43 І-ІІІ ступенів Львівської міської ради, яка розташована за адресою: м. Львів, вул. Масарика, 9

Він піднявся на третій поверх та підійшов до приміщення жіночого туалету. 

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи, увійшов у приміщення туалету, де, скориставшись відсутністю сторонніх осіб поблизу, які могли б завадити його злочинним діям, підійшов до кабінки туалету, в якій у цей час перебувала малолітня потерпіла та усвідомлюючи, що перед ним малолітня особа, перегороджуючи вихід з кабінки туалету, звернувся до неї , назвавшись лікарем, і сказав, що має її оглянути. 

Після цього взявши руками за тулуб малолітню ученицю, у якої була оголена нижня частина тіла, підняв її, поставив на унітаз, розвернув до себе задом, після чого почав її розглядати. Такі дії тривали декілька хвили до моменту, коли продзвенів шкільний дзвінок на перерву між уроками і в приміщення туалету почали заходити інші люди, у зв`язку з чим він припинив свої дії та негайно залишив місце вчинення кримінального правопорушення.

Також, 20 грудня 2021 року, приблизно о 17:00 год, маючи умисел на вчинення розпусних дій відносно малолітньої особи, попередньо вдягнувшись у верхній жіночий одяг, увійшов у Дитячу школу мистецтв № 5 м. Львова, розташовану за адресою: м. Львів, вул. Хуторівка, 28, та підійшов до приміщення жіночого туалету, що знаходиться на першому поверсі. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи, увійшов у приміщення туалету, де побачив малолітню ученицю, яка в цей час прямувала до виходу з туалету. Зупинившись перед малолітньою, запропонував їй роздягнутися. 

Однак, малолітня дічина відштовхнула його та зуміла вибігти з приміщення туалету.

Чоловік свою вину у вчиненні вказаного правопорушення за вказаних обставин заперечив, дав показання, що ніколи не бував до затримання у Львівській загальноосвітній школі №43 у м.Львові по вул.Масарика,9. 

У школі мистецтв №5 м. Львова на вул.Хуторівка,28, 20.12.2021 року хотів щось вкрасти, а тому ходив по коридорах. Оскільки дівчинка почала над ним насміхатися, він хотів її налякати та пожартувати, а тому пішов за нею в туалет, проте пропозицію роздягнутися їй не висловлював. На досудовому слідстві давав визнавальні показання, оскільки працівники поліції дуже гарно з ним обходилися. Просив виправдати його у пред`явлених обвинуваченнях, оскільки жодних злочинів він не вчиняв.

Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини його винуватість у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень повністю та об`єктивно стверджується сукупністю досліджених в ході судового розгляду доказами.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.2 ст.156 КК України вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи та ч.2 ст.15, ч.2 ст.156 КК України у закінченому замаху на вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи.

Суд ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.2 ст.156, ч.2 ст.15, ч.2 ст.156 КК України та призначити йому покарання:

  • за ч.2 ст.156 КК України позбавлення волі на строк 8 років;
  • за ч.2 ст.15, ч.2 ст.156 КК України позбавлення волі на строк 6 років.

На підставі ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити чоловіку покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років.

Цивільний позов задовольнив частково.

Суд стягнув з чоловіка моральну шкоду у сумі 150 000 гривень.

Та на користь держави витрати на проведення експертизи у сумі 2 179,04 гривень (1 149,32 грн витрат за проведення біологічної експертизи, 1 029,72 грн витрат за проведення судової дактилоскопічної експертизи).

Також судом включено відомості відносно чоловіка до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Нагадаємо, 21 грудня 2021, правоохоронці затримали зловмисника, який намагався вчинити розпусні дії щодо львівської учениці. 

За даними київських ЗМІ, чоловік - Бубир Дмитро Олександрович, 1971 року народження.

Вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду через Сихівський районний суд м. Львова протягом 30 днів з дня його проголошення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт