У Львові затримали чоловіка, який за 17 тисяч доларів США робив з «ухилянтів» членів делегацій для виїзду за кордон (ФОТО)

За 17 тисяч доларів чоловік намагався виїхати з України

фото: НПУ

У Львові правоохоронці затримали зловмисника, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, свої «послуги» підозрюваний оцінив у 17 тисяч доларів США. За цю суму він організував для військовозобов’язаного чоловіка незаконне переправлення через державний кордон України, включивши його до складу делегації, яка виїжджає на міжнародну конференцію в країни Євросоюзу. У такий спосіб «ухилянт» отримав би можливість перетнути державний кордон та виїхати за межі України.

54-річного мешканця Самбірського району затримали  в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання від «клієнта» частини неправомірної вигоди у сумі 8,5 тисяч доларів США.

Читайте також: діти допомагали ухилянтам перетнути кордон з Угорщиною.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

фото: НПУ

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Як повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, за даними слідства, 54-річний військовий за 17 тисяч доларів США обіцяв фіктивно включити військовозобов’язаного до складу делегації, яка виїжджатиме на міжнародну конференцію до однієї із країн Євросоюзу. Встановлено, що сам виїзд мав відбутися на автомобілі через 10 днів після укладення протиправної «угоди». Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання 8,5 тисяч доларів США авансу. Наразі йому обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий