У Львові затримали прихильницю «русского міра» (ФОТО)

Ворожу агітаторку взяли під варту

На Львівщині викрили прихильницю «русского міра» при спробі втечі за кордон.

Як повідомляє ДПСУ, з початком повномасштабного вторгнення жінка підтримувала агресію росії проти України. Проте, не дочекавшись приходу «асвабадітєлєй» та усвідомлюючи успіхи українських військових на фронті, вирішила виїхати до Польщі.

43-річна уродженка Нікополя слідувала рейсовим автобусом через пункт пропуску «Краківець». Під час перевірки її сторінок у соцмережах оперативні співробітники виявили ряд дописів, що свідчать про її проросійські погляди та підтримку збройної агресії росії. Зокрема жінка активно поширювала заклики на підтримку керівництва росії та військових, які «асвабаждают мірноє насілєніє от нацистов».

Правоохоронці зібрали достатню доказову базу та повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні злочину за ч. 2, 3 ст. 436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Ухвалою Галицького районного суду Львова фігурантці кримінального провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією  Управління СБУ у Львівській області, спецслужби викрили на Львівщині  двох ворожих агітаторів.

Як зазначається, 56-річний львів’янин та 43-річна нікополька, які відкрито виправдовували військову агресією рф та підтримували злочинні дії окупанта, відповідатимуть перед законом.

Встановлено, що чоловік здійснював російську пропаганду впродовж тривалого часу. Відкрито виправдовував та прославляв злочинні дії російських військових, а також дискредитував ЗСУ.

В одному з випадків зафіксовано, що зловмисник погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою. На питання співрозмовника – «Вот, вопрос, если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?». Колаборант відповів досить радикально: «Я клятву давал советскому союзу и служить буду советскому союзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся».

Стосовно іншої фігурантки, вимушеної переселенки, яка ховаючись від ракетних ударів ворога прибула на Львівщину, контррозвідники зафіксували публічні висловлювання про необхідність окупації усієї території України. Незважаючи на збройну агресію рф колаборантка продовжувала вихваляти та підтримувати політику окупанта.

Фото: ДПСУ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий