У Львові затримали злочинну групу, яка складалася із жінок — мешканок Дніпра (ФОТО)

Перетворили орендовану квартиру на склад наркотиків і психотропів

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові затримали учасниць злочинної групи, які збували наркотики та психотропи в особливо великих розмірах.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, двоє мешканок Дніпропетровщини, віком 19 і 26 років, працювали на Інтернет-крамницю з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин в одному із месенджерів. Вони орендували квартиру у Львові, де зберігали та фасували заборонені речовини. Далі реалізовували «товар» шляхом закладок на території міста або пересилали поштою під вигаданими анкетними даними у різні регіони України.

Під час обшуків правоохоронці вилучили: зіп-пакети, пластикові ємності та картонні коробки, готові до відправлень, в яких було розфасовано близько 4,5 кілограма наркотичного засобу «канабіс», майже пів кілограма психотропної речовини «амфетамін», понад 300 грамів псилоцибінових грибів, майже тисяча таблеток психотропної речовини «MDMA» вагою приблизно 1,8 кілограма, 220 грамів психотропної речовини «мефедрон» та 80 марок психотропної речовини «LSD». Крім того, виявлені та вилучені пакети та пристрій для вакуумування, електронні ваги, мотки клейкої стрічки різних кольорів, велика кількість прозорих пакетиків для фасування наркотиків, товарно-транспортні накладні, чеки та засоби для пакування посилок, планшет та інші речові докази.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних та психотропних засобів становить більше двох мільйонів гривень.

Учасниці злочинної групи були затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 2 і ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, завершене.

Обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи правоохоронці скерували на розгляд суду. За скоєне їм загрожує покарання — до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у Львові затримали харків’янина, який намагався відправити у Польщу діодну лампу наповнену наркотиками.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також