У Львові затвердили програму національного спротиву

Фото ілюстративне

На сьогоднішній  сесії затверджено програму заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022–2024 роки. Її напрацювали виконавчі органи мерії спільно із територіальною обороною Львівщини. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Вона передбачає:

  • навчання жителів домедичній допомозі та користуванні зброєю;
  • співпрацю з батальйонами, які діятимуть на території Львівської громади;
  • розвиток необхідної інфраструктури в контексті територіальної оборони.

Програму прийняли із правками, та згодом її доповнюватимуть різними заходами.

Ухвалу підтримали 56 депутатів.

«Над ухвалою працювала велика кількість людей. Сьогодні вранці ще мали нараду з головами фракцій і погодили, що прийматимемо програму з редакційними правками. Зверну увагу на головні аспекти програми.

Насамперед, йдеться про впровадження заходів національно-патріотичного виховання як учнів, студентів, так і всіх мешканців львівської громади. Також це матеріально-технічне забезпечення підрозділів тероборони і добровольчих формувань, в тому числі стрілецьких клубів та громадських організацій. Водночас, це забезпечення безперебійної життєдіяльності міста в умовах загрози вторгнення.

Заходи опрацьовані, обговорені в середовищах і підтримані депутатами», — зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Додамо, що Львів напрацював можливість оповіщення в разі відсутності електроенергії.

«У разі повного відключення електроенергії, опрацьовані маршрути для мобільного оповіщення — є 7 авто: по 1 машині в кожній адміністрації та 1 машина в управлінні. Додатково хочемо закупити ще 20 автомобілів. Будуть нанесені маршрути, щоб за найменший час провести оповіщення.

У разі часткового відключення освітлення, з допомогою дизель-генераторів є можливість оповістити населення з допомогою 8 гучномовців, які здатні передати текстові повідомлення», — зазначив керівник міського управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Микола Грицайцук.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також