У Львові завершили облаштування другого модульного містечка

Ще більше людей матиме житло

Фото ілюстративне

У Львові завершили облаштування вже другого модульного містечка для внутрішньо-переселених українців. Йдеться про 80 житлових будиночків, у які вже почали заселятись переселенці: цілі родини, сім’ї з дітьми та навіть домашніми улюбленцями. Про це пише «Dailylviv.com».

Загалом, у модульному містечку передбачили орієнтовно 320 місць для людей, які переїхали із зон активних бойових дій.

Усі модульні будиночки місто отримало від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. Вони мають необхідні для життя інженерні комунікації: воду, світло, каналізування.

Облаштоване тимчасове містечко оглянув начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Важко замінити справжній будинок, де у кожної людини залишились теплі спогади, не пов’язані з війною. Та попри це, зараз Львів та Львівська область роблять усе можливе, аби створити комфортні умови проживання для вимушено переміщених осіб. Зокрема, Львівщина працює над забезпеченням переселенців житлом на довгострокову перспективу. Перш за все, це капітальний та поточний ремонт наявних гуртожитків, шляхом переобладнання нежитлових приміщень на житлові. Для цього затвердили нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних об'єктів на загальну суму 50 млн гривень», — зауважив очільник області.

У межах Програми фінансуватимуть 11 об’єктів — гуртожитків, закладів професійно-технічної та вищої освіти. Завдяки цим об’єктам у найближчій перспективі можна буде розгорнути понад тисячу додаткових ліжко-місць для ВПО у Бориславі, Стебнику, Новому Роздолі, Стрию, Червонограді, Миколаєві, Сокалі, Новояворівську.

Ще один напрям роботи — будівництво модульного житла для ВПО. Для цього Львівська ОВА спільно з громадами сформували єдину базу земельних ділянок, які можуть бути залучені під будівництво житлових будинків для ВПО. Ця база налічує 96 земельних ділянок загальною площею понад 600 га.

Крім зведення модульних містечок у Львові, досягнуто згоди з іншими громадами області щодо будівництва на їхній території за кошти міжнародних донорів містечок для переселенців. Невдовзі вони можуть з’явитися у Стрийській, Судововишнянській та Добротвірській громадах. Це дасть можливість забезпечити належними умовами проживання до 1,5 тисяч ВПО.

Разом з цим, в області будуть викуповувати готове житло для потреб ВПО. Зараз в області є 85 житлових будинків (як багатоквартирні, так і котеджного типу) з можливістю викупу понад 1600 квартир.

Нагадаємо, перше модульне містечко облаштували на території міста Львова у середині квітня. Воно складається із 88 будиночків.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також