У Львові завтра стартують гідравлічні випробування

Очікується відключення гарячої води

У понеділок, 23 травня у Львові розпочинають щорічні гідравлічні випробування теплових мереж. На час проведення гідравліки та ліквідації виявлених пошкоджень теплопостачальні підприємства призупинять подачу гарячої води своїм споживачам. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

При усуненні усіх виявлених дефектів, централізоване гаряче водопостачання у місті обіцяють відновити.

«Гідравлічні випробування необхідні, аби якісно підготувати мережі, котельні, ТЕЦ до нового опалювального сезону. Зокрема, у цей час  зупиняють ТЕЦ-1 для профілактики та ремонту обладнання. 

Гідравліка дає можливість побачити технічний стан теплових мереж, зокрема, де є пориви та дефекти, і, відповідно, є змога їх усунути. Слід наголосити, що сама перевірка теплових мереж триває кілька днів, а далі  - ліквідовують виявлені пориви. Тобто час, який відводимо на гідравліку, – це і випробування мереж, і ліквідація поривів.», – пояснили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР .

У департаменті зазначають, що про терміни відновлення подачі гарячої води буде повідомлено додатково. 

 Додамо, що гідравлічні випробовування проводять щорічно після закінчення опалювального сезону, згідно з Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України №71 від 14.02.2007р, та пунктом VI Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України №620/378 від 10.12.2008.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також