У Львові завтра з військовими почестями прощатимуться із журналістом Андрієм Кришталем

Після загибелі племінника у боях з російськими загарбниками вступив до лав тероборони

Колаж/світлини зі сторінки Андрія Кришталя у ФБ

У п’ятницю, 29 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцем Андрієм Кришталем, який захищав Україну від російських окупантів.

Як повідомили у ЛМР, о 10:00 у військовому храмі Стрітення Господнього (вул. Клепарівська, 30а) відбудеться заупокійна молитва та прощання з військовослужбовцем.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі. 

Андрій Кришталь (24.11.1976-27.09.2023) Львів’янин.

Навчався у колишній Середній загальноосвітній школі №76 міста Львова (сьогодні – Ліцей міжнародних відносин імені Василя Стуса Львівської міської ради). Здобув вищу освіту на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Володимир (раніше - Володимир-Волинський) Волинської області, здобув звання «старший сержант».

Свою журналістську кар’єру розпочав із посади технічного редактора у виданні «Зовнішньоекономічний кур’єр» при Львівській торгово-промисловій палаті. Мав неабиякий організаторський талант та брав активну участь у врученні відзнак успішним підприємствам Львівщини «Обличчя міста».

Згодом переїхав до столиці та став помічником депутата Верховної Ради України. Після повернення до Львова почав працювати у Львівській міській раді, зокрема, займався організацією проведення чемпіонату «Євро-2012» у Львові.

Андрій Кришталь був винятковим патріотом своєї держави та брав активну участь у подіях під час Революції Гідності. Із 2015 року працював головним редактором газети «Самооборона», керівником Громадської організації «АВТОХАМ» та Міжнародного благодійного фонду «Кришталь». Захоплювався футболом, був затятим рибалкою.

Після загибелі племінника у боях з російськими загарбниками вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку, був відзначений численними відомчими відзнаками. Під час виконання бойового завдання був тяжко поранений.

Читайте також: на Львівщину надійшла сумна звістка про загибель бійця «Азову», багатодітного батька Олександра Сулімова.

У Андрія Кришталя залишилися мама, сестри, брати, хрещені діти, велика родина та багато друзів.



varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також