У Львові збільшиться кількість локацій з камерами відеоспостереження

Фінансова складова буде поділена 50/50 між мешканцями та містом

У Львові до кінця 2022 року планують встановити близько 30 систем відеонагляду у багатоповерхівках та на прилеглих територіях. Про це розповів керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський.

Зазначається, що камери спостереження обладнають у межах міської програми «Безпека житлових кварталів». Обов’язковою умовою для участі у цьому проєкті є готовність людей долучитися фінансово. Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці — 50/50. Тому тут міська рада цільово працює з ОСББ.

Керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський розповів, що прийом заявок від ОСББ щодо влаштування відеокамер триватиме до кінця наступного тижня. Вже зголосилося 42 об’єднання.

«Ми мали зустрічі з представниками ОСББ, розповідали про умови та деталі співпраці. Зараз вони надсилають заявки, пропонують місця, де доцільно встановити засоби відеоспостереження. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними. Кінцеве рішення прийматимемо разом з поліцією», — розповів Максим Смілевський.

У міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн. 

З початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді в межах програми «Безпечне місто» встановили 197 відеокамер. Крім того, за кошти органів поліції у цьому році планують змонтувати ще 470.

Зараз міська мережа відеоспостереження об’єднує понад 1 тис. відеокамер.

Нагадаємо, у Львові  під час воєнного стану приватні відеокамери доєднають до міської комплексної системи відеоспостереження.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також