У Львові збільшився попит на нерухомість

Керівники рієлторських компаній розповіли, що впродовж останніх днів рієлторам масово телефонують клієнти з приводу оренди помешкання в місті.

У Львові зріс попит на оренду житла. У порівнянні з осінню 2021 року ціни зросли на 7–10 %. Про це пише «БЖ».

Попит на ринку оренди житла у Львові активізувався два тижні тому. Зараз орендувати помешкання можна в середньому за 10 тисяч гривень.

Керівники рієлторських компаній розповіли, що протягом останніх днів рієлторам масово телефонують клієнти з приводу оренди помешкання в місті. Житло орендують переважно на термін від двох тижнів до кількох місяців.

Рієлторка зі Львова Тетяна Мурадова розповідає, що 40 % орендарів причиною тимчасового переїзду називають ймовірне вторгнення Росії в Україну. В останні дні побільшало клієнтів зі сходу України та з прикордонних з Росією населених пунктів.

Щодо ринку купівлі житла — там суттєвих змін не відбулось, але також прогнозують можливе зростання цін. Збільшився й запит на комерційну нерухомість: Львів обирають у плані довгострокової стратегії.

«Компанії з іноземним капіталом вивчають інформацію по Львову, швидше реагують і є більше запитів, але вони не масові», — зауважує очільник «Дуокому» Віталій Ковтун.

На ринку немає браку пропозицій — це стримує різке зростання цін, бо у Львові вони і так високі, зауважують в агенстві з нерухомості «Дуоком». Але за умови продовження зростання попиту ціни також збільшуватимуться.

Голова львівської асоціації фахівців нерухомості Андрій Борисов розповів «BBC Україна» про те, що попит на подобову оренду квартир у Львові зріс на 30 %, але найчастіше люди шукають житло на місяць. Якщо раніше квартиру з ремонтом і технікою у Львові можна було зняти за 9–15 тисяч гривень, то зараз, за оцінкою експерта, ціни зросли на 5–7 %.

Водночас, влада Львова наголошує, що на випадок надзвичайної ситуації місто має тримісячні запаси медикаментів, перев’язувальних матеріалів та води. Також у Львові готують приміщення для можливих біженців і посилюють охорону стратегічних об’єктів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також