У Львові збирають підписи на демонтаж нововстановленого пам'ятника Ксаверу Моцарту (ФОТО)

varta1.com.ua-myl7160
varta1.com.ua-myl7160

У Львові зареєстрували петицію з вимогою демонтувати пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту. З понеділка, 30 серпня, петиція пройшла етап модерації і була опублікована на порталі. Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Авторкою петиції зазначена Наталія Криничанка, журналістка, громадська діячка.

«Вимагаю перегляду законності встановлення даної скульптури і демонтажу, як такої, що спотворює історичний та мистецький простір Львова», — йдеться у дописі.

У зверненні вона вимагає, аби Львівська міська рада переглянула законність встановлення скульптури композитора Франца Ксавера Моцарта, яке відбулось декілька днів тому, та розпочала її демонтаж.

За словами діячки, ця скульптура спотворює історичний та мистецький простір міста.

За 2 дні петицію підписало вже 68 людей. Аби звернення потрапило на розгляд міського голови Львова Андрія Садового, необхідно аби воно набрало 500 підписів.

Підписати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, 26 серпня, у Львові урочисто розпочинається 5-ий міжнародний фестиваль класичної музики “LvivMozArt”. До 230-літнього ювілею Франца Ксавера Моцарта (композитора, музичного діяча Львова і натхненника фестивалю) на площі Маланюка встановили його алегоричну скульптуру.

Створив пам’ятник, який викликав резонанс у Львові австрійський скульптор Себастьян Швайкерт.

varta1.com.ua: Новини