У Львові Зеленський зустрінеться з генсеком ООН

Антоніу Гутерреш прибуде до Львова

ФОТО: ілюстративне

У четвер, 18 серпня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибуде до Львова, де він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 16 серпня, представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, пише «Reuters».

«Генеральний секретар відвідає Львів у четвер на запрошення президента України Володимира Зеленського для участі у тристоронній зустрічі, у якій також візьме участь президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган», — сказав він.

Як повідомляється, наступного дня, 19 серпня, Гутерреш відвідає Одесу.

«Відвідає порт — один із трьох портів у рамках угоди з експорту продовольства Чорним морем. Перед поверненням до Нью-Йорка генеральний секретар побуває в Стамбулі, де відвідає Спільний координаційний центр», — сказав речник генсека ООН.

За його словами, головною темою візиту генсека ООН до України стане реалізація угод щодо експорту продовольства; також очікується, що буде порушено теми ситуації навколо Запорізької АЕС та обстрілу СІЗО в Оленівці.

«Метою візиту на запрошення президента України Володимира Зеленського є обговорення експорту продовольства з України»,  — сказав він, відповідаючи на запитання щодо цілей візиту.

«Без сумніву, питання про Запорізьку АЕС та місію щодо встановлення фактів будуть також порушені», — додав Дюжаррік.

Нагадаємо, Зеленський розповів, чому влада не попередила українців про вторгнення росії.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також