У Львові зі шлунку школярки дістали магніти (ФОТО)

Дівчинка сама розповіла, що проковтнула магніти

У Львові медики дістали магніти зі шлунку 7-річної дитини. Про це розповіли на сторінці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

«Дівчинка сама розповіла мамі, що проковтнула магніти. Батьки звернулись у районну лікарню Миколаєва (Львівської обл). Там дитині зробили рентгенографію, і скерували у наш Центр. Ми провели додаткові обстеження, щоб визначити точне розташування стороннього тіла, та дізнатись, чи не виникли ускладнення», - розповіла гастроенетрологиня Віта Волощук 

Лікар-ендоскопіст Олег Кочеркевич переконаний, що дитині певним чином пощастило: магніти були склеєні між собою й одним конгломератом впали у шлунок.

«Магніти були великого діаметру. Під їхньою вагою шлунок опустився до рівня тазових кісток. Тому спочатку візуально вони локалізувались у кишківнику. Проте ми провели пацієнтці додаткове рентгендослідження у лежачому положенні, і зрозуміли, що сторонні тіла ще у шлунку, тож можна видалити їх ендоскопічно», - додав фахівець.

Подібні маніпуляції не є чимось незвичайним, каже Олег Кочеркевич. До медиків часто звертаються для видалення стороннього тіла із шлунково-кишкового тракту. Трапляються випадки, коли стороннє тіло виявляють у дихальних шляхах. Така локалізація може загрожувати життю та мати більше ускладнень.

Читайте також: у Львові провели операцію на обличчі молодій дівчині (ФОТО)

Загалом, медики Центру рекомендують: якщо є підозра, що дитина щось проковтнула, не намагатись дістати самостійно, не старатись викликати блювоту, а невідкладно звернутись за медичною допомогою.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також