У Львові зроблять запас буржуйок, на випадок ворожого удару по теплоелектропідстанціях

У місті шукають альтернативні джерела опалення

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує «Tvoemisto.tv».

Водночас, про те, щоб подавати мешканцям гарячу воду по годинах, не йдеться.

«Якщо ворог завдасть удар не тільки по електропідстанціях, ми вже це бачили, але і по теплоелектростанціях, то ми можемо опинитися без будь-яких джерел енергії, без газу. Зараз ми розробляємо в місті комплексну програму, яка би зробила можливою використання альтернативних джерел опалення. Крім того, ми будемо закупляти тисячі буржуйок (металева піч, призначена для готування їжі й обігріву приміщення) для забезпечення міста і хочемо, щоби мешканці теж були відповідальні та розуміли, в який час ми живемо», — зазначив Андрій Садовий.

Садовий припускає, що в Україні нормою буде менша на декілька градусів температура в будинку. Треба буде економити, але важливо, за його словами, насамперед подбати про функціонування закладів медицини та тих, що забезпечують роботу міста. 

Як повідомлялося, у Львові пропонують подавати гарячу воду за графіком.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий