У Львові зростає кількість хворих на COVID-19

У липня госпіталізували 20 осіб

Останніми тижнями у Львові значно підвищився рівень захворюваності на коронавірус. Про це повідомляє Суспільне з покликанням на слова завідувачки Центру терапії лікарні святого Пантелеймона Галини Димид.

За її словами, протягом липня до медичного закладу госпіталізували 20 інфікованих людей, у червні — одного пацієнта. Така кількість захворювань більш звична для осінньо-зимового періоду, проте говорити про спалах епідемії коронавірусу наразі зарано.

Найважчий перебіг захворювання — у пацієнтів старшого віку. Особливо у тих, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема – астму.

«Пацієнти відмічають підвищення температури тіла, при тому що гарячка триває більше ніж три дні і важко збивається. Інколи це субфебрильні гарячки, інколи це гарячка більш ніж 38 градусів. Це кашель сухий, може бути досить таки помірний, буває, що частіший. Завжди виражена втома, загальна слабкість, відчуття сонливості. Все рідше трапляється втрата нюху і смаку, хоча періодично пацієнти відмічають ці скарги», — повідомила Галина Димид.

Читайте також: На Волині затримали чоловіка, який підсипав жінці отруту у їжу і спостерігав, як вона помирає в муках

Щоб уникнути інфікування, рекомендують терапевтка уникати скупчення людей, регулярно мити руки, користуватись антисептиками, та найголовніше — раз на рік вакцинуватися.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також