У Львові зводять спеціальні будинки для вагітних переселенок (ФОТО)

У районі вулиці Тракт Глинянський

Фото: ЛМР

У Львові зводять тимчасові будинки для вагітних переселенок.

Як повідомляє ЛМР, у районі вулиці Тракт Глинянський триває будівництво двох тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок, які знайшли у місті прихисток від війни. Тимчасове житло отримають понад 100 майбутніх матусь.

У Львові зводять два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м². У кожному — будуть облаштовані всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. А поряд із житлом запланований благоустрій, зокрема хідники і оглядовий майданчик. Наразі триває монтаж першого поверху.

«Очевидно, для вагітних жінок потрібно більше комфорту, як, наприклад, є у модульних містечках. Тут будуть окремі спальні та санвузли для майбутніх мам, а от для відпочинку та приготування їжі простори будуть спільними.

Поруч є чудова зелена зона. Її теж приведемо до ладу — прокладемо доріжки, встановимо лавочки. Цією зеленою зоною зможуть користуватись не лише жінки, які оселяться у цих змонтованих будинках, — вона буде для всіх мешканців району», — розповів Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування.

У департаменті містобудування ЛМР відзначають, що формат будови зовсім інший, аніж модульне житло в містечках для переселенців у Львові. Для жінок при надії будинки зводять із дерев’яних конструкцій, які збирають просто на місці. За основу взятий досвід аналогічної будови у США.

Спроєктували будинки львівські архітектори. Роботи здійснює одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. А профінансував проєкт «Червоний Хрест», інвестувавши у нього 26 млн грн. Добудувати житло планують до середини липня.

Фото: ЛМР

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також