У Маріуполі росіяни почали розстрілювати українських волонтерів та чиновників (ФОТО)

Застосовують тортури і не погоджуються на обмін…

Фото: Андрій Цаплієнко / Телеграм

В Маріупольському районі окупанти ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників. Всі вони відмовилися співпрацювати з колаборантами та окупаційною владою, повідомляє мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Фейковий суд «днр» засудив до 10-річного ув’язнення голову одного з приазовських селищ. Щонайменше одного держслужбовця страчено через розстріл. Також e тюрмі в Оленівці утримують кілька десятків волонтерів, які в березні-квітні допомагали в евакуації маріупольців та намагалися доставити харчі з водою в заблоковане місто. Очікує вироку фейкової республіки і українська суддя. Є повідомлення про застосування до неї тортур.

«Всі ці люди в руках у російських окупантів. Вони цивільні, власники автівок, які доправляли гуманітарну допомогу виключно мирним людям в Маріуполі. Їхня доля невідома. За непідтвердженою інформацію, вони знаходяться в окупованій Оленівці. Росіяни щодо місця їхнього перебування мовчать.

Альбіна Львутина, дівчина одного з цих відчайдушних водіїв Євгена Малярчука, закликає міжнародні організації врятувати тих, хто рятував цивільних:

«Їх звинувачують за законами так званої «ДНР», їм загрожує 10 років в’язниці. Звичайним волонтерам, цивільним, вони були без зброї та не мають стосунку до військових формувань».

Євген Малярчук є в загальній базі полонених України. Однак його не можуть внести до списків на обмін, оскільки «ДНР» не підтверджує, що він перебуває в них у полоні. Така ж ситуація й у решти водіїв», — повідомляє у «Telegram» журналіст Андрій Цаплієнко.

Фото: Андрій Цаплієнко/"Telegram"

Як повідомлялося, у Маріуполі тіла загиблих та сміття забруднюють воду: в Азовському морі масовий мор дельфінів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий