У Маріуполі тіла загиблих та сміття забруднюють воду: в Азовському морі масовий мор дельфінів (ФОТО)

Від холери та дизентерії можуть загинути тисячі маріупольців...

Фото: Петро Андрющенко/"Telegram"

В акваторії Азовського моря маріупольці фіксують початок мору тварин, зокрема, дельфінів. Це може свідчити про наявність хвороби в морській водіповідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

За його словами, мор притаманний Азовському морю в період аномальної спеки в липні. Враховуючи температуру та сезон, початок мору може вказувати лише на наявність хвороби у воді.

«Епідемія — вже не просто загроза, а реальність… Море на сьогодні — одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців, тому загроза перестала бути лише попередженням», — зазначив Андрющенко.

Андрющенко розповів про сміттєзвалища в місті, які окупанти вже влаштовують просто у дворах багатоповерхівок. Одне таке зафіксували в Кальміуському районі.

«Окупанти фактично звозять та вивалюють сміття посеред будівель. Наслідки, враховуючи погоду, зрозумілі — сморід, гноїння, розтікання вулицями. Цікава деталь — сміттєзвалище облаштоване за 100 метрів від «гуманітарного штабу» «єдиної росії»», — зазначив він.

Додатковий ризик — розконсервація старого полігону для сміття на вулиці Флотській, який був закритий через ризик обвалу загальноміського каналізаційного колектору під ним.

Зараз окупанти починають завозити будівельне сміття з розбору завалів, що знову ставить таку загрозу. У разі пошкодження колектору вся каналізація піде не за межі міста (зараз фактично в море), а по Приморському району Маріуполя.

Як повідомляє «Бабель», окупаційні російські війська влаштували у Маріуполі гуманітарну катастрофу. У місті немає світла, немає питної води і майже немає їжі. Тіла загиблих та сміття отруюють джерела води, якими користуються містяни.

Про ситуацію у Маріуполі розповів мер міста Вадим Бойченко:  стихійні поховання у місті, де російська армія вбила понад 20 тисяч людей, створюють загрозу епідемії. Каналізація не працює, система збору сміття теж відсутня — все це формує масу відходів, яка неорганізовано рухається у бік річок та моря і отруює джерела, з яких місцеві мешканці беруть воду. Ця отруйна вода здатна спровокувати спалах інфекційних захворювань.

За оцінками лікарів, від спалахів холери та дизентерії уже цього літа можуть загинути тисячі маріупольців.

Фото: Петро Андрющенко/"Telegram"

Як повідомлялося, у Маріуполі росіяни звозять тіла у супермаркет.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий