У МАУ відхиляють версію технічної несправності літака та помилки екіпажу

picture2mau-otmenjaet-rja351770p0
picture2mau-otmenjaet-rja351770p0

В авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» заявляють, що літак «Boeing 737-800», що розбився в Ірані, сьогодні, 8 січня, був справний. Помилки екіпажу також не припускають.

Про це, під час брифінгу, заявили представники МАУ.

Зокрема, за словами технічного директора Олександра Шафієва, до українського літака не було зауважень під час перевірки, а також перед вильотом.

«Літак, 2016 року випуску. Перевірку проходив 6 січня. Зауважень жодних не було. Ні після прильоту до Тегерана, ні перед вильотом жодних зауважень не було», — зазначив Шафієв.

Водночас, президент МАУ Євгеній Дихне зауважив: «Це був один із кращих наших літаків із прекрасним, надійним екіпажем».

«Враховуючи складність самого рейсу, на літаку був посилений екіпаж. У процесі перевіряється майстерність льотчиків в аварійній ситуації. Маючи дані, що літак набрав висоту 2400 метрів, помилка екіпажу мінімальна. Ми її просто не передбачаємо», — додав віцепрезидент авіакомпанії з льотної роботи Ігор Сосновський.



У Міністерстві доріг і міського розвитку Ірану причиною авіакатастрофи літака назвали проблеми з двигуном, заперечивши, що повітряне судно було збите ракетою, про що раніше писали ЗМІ, зокрема іранські.

varta1.com.ua: Новини