У мережі опубліковано відео розстрілу росіянами мирного велосипедиста

Як тільки велосипедист повертає, росіяни відкривають вогонь

На нових кадрах з безпілотника з українського міста Буча, де Росію звинувачують у військових злочинах, видно, як два їхні військові машини стріляють у бік велосипедиста. Про це пише «Sky News».

Журналісти геолокували відео на вулиці Яблонській, де останніми днями інші супутникові знімки виявили тіла на узбіччі дороги.

На кадрах дрона видно, як людина їде на велосипеді по дорозі, біля перехрестя з вулицею Яблонською і заїжджає за ріг.

Людина (обведена) під’їжджає дорогою до перехрестя з вулицею Яблонською

Військовий автомобіль зробив один постріл по вулиці і принаймні ще п’ять, поки велосипедист повертав за ріг.

На машині — бойовій машині піхоти БМД-2 — збоку позначена літера «V», яку росіяни використовують, щоб відрізняти свою техніку від української. Інші транспортні засоби в цьому районі також мають маркування «V».

Транспортні засоби в колоні мають маркування V, за яким російські військові ідентифікують свою техніку

Один транспортний засіб загоряється, і на кадрах після цього видно, як дим або пил піднімається в місці, де тіло і велосипед видно один біля одного.

Автомобіль (ліворуч) горить на вулиці Яблонській до того, як там з’явиться дим чи пил (праворуч)

З тих пір, як російські війська почали залишати Київську область близько 30 березня, у Бучі з’явилися страшні зображення трупів зі зв’язаними за спиною руками і, здавалося б, розстріляними з близької відстані.

На відео видно, як велосипедист рухається вулицею в Бучі і виїжджає на велосипеді за ріг на вулицю, окуповану російськими солдатами. Як тільки велосипедист повертає поворот, російський бронеавтомобіль робить кілька висококаліберних пострілів уздовж магістралі. Друга бронемашина робить два постріли в бік велосипедиста. З місця події піднімається шлейф пилу та диму.

Відео — це кадри з повітря, зняті українськими військовими наприкінці лютого, коли російські війська все ще утримували місто. Це було незалежно перевірено «The New York Times».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також