У Міненерго остаточно відповіли, чи піднімуть тарифи на світло у січні

Інформація про підвищення не відповідає дійсності

ФОТО: ілюстративне

Сьогодні, 17 листопада, в Мережі поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Однак у Міністерстві енергетики спростували цю інформацію та наголосили, що сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. 

"Своєю чергою Міненерго звертається до українських журналістів  бути пильними та не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів. 

Проти України веде війну підступний та сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. 

Тому недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі. 

Їхня мета - посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, - послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу", - йдеться у повідомленні.

Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ. 

Ми 24/7 на зв’язку і завжди готові надати відповіді із суспільно важливих питань.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також