У Міненерго натякнули на складну зиму і дали пораду українцям

Краще, щоб не знадобились

Фото ілюстративне

Українцям порадили купувати генератори та облаштовувати автономні електричні підстанції. Це потрібно зробити для того, щоб уникнути тривалих відключень електроенергії восени та взимку через ймовірні ракетні обстріли рф. Про необхідність робити запаси генераторів розповів очільник Міненерго Герман Галущенко, пише Інформатор.

Він також наголосив, що українська Протиповітряна оборона та його відомство докладуть зусиль для того, щоб громадянам ці генератори не знадобились.

«Купуйте генератори, перевірте, щоб вони були у робочому стані. Якщо є можливість, посилюйте автономне функціонування – зробіть це. А ми зі свого боку разом із нашою ППО робитимемо все, щоб ця техніка вам не знадобилася», – повідомив Галущенко.

 Україна замовила сотню нових трансформаторів на випадок масованих обстрілів ворога . Частина з них зберігається у Румунії та Польщі. Їх вирішили не перевозити в Україну через постійну загрозу російських атак. Однак, у випадку потреби  - обладнання оперативно доставлять на територію України.

Прийдешня зима, на думку журналістів видання The Economist, для українців може бути ще складнішою за минулу. 

Україна має унікальні схеми розподілення електроенергії та обладнання по всій країні, які дозволяють запобігти блекауту чи колапсу навіть у разі виведення з ладу частини енергосистеми.

Читайте також: Кабмін пропонує заборонити відключати електроенергію деяким категоріям громадян

Однак ці схеми не можуть повністю захистити від влучань російських снарядів.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також