У Міноборони оцінили можливість отримання Україною винищувачів

Вони можуть переламати «правила гри»

ФОТО: Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков вірить у те, що наша країна зможе отримати західні винищувачі. Раніше Україні вже відмовляли в тій техніці, яку тепер включають до пакетів військової допомоги.

Про нові літаки для ЗСУ глава міноборони країни висловився у програмі Rosemary Barton Live на CBC.

Він зазначив, що основні бойові танки від союзників уже в дорозі й наступна його надія – отримати військові літаки, які можуть «переламати правила гри» у боротьбі з росією.

Резніков пожартував, що перед новорічними святами написав «список бажань Санті». У цьому переліку «залишаються реактивні винищувачі, літаки і, можливо, ракети... далекобійні варіанти ураження [російських] складів пального, складів боєприпасів та їхніх командирів».

Керівник МО висловив сподівання, що наступні два тижні переговорів з європейськими та північноамериканськими союзниками з приводу військових літаків будуть успішними.

Україні з часом почала надходити військова техніка, яку колись відмовлялися постачати, зокрема протитанкові й зенітні засоби, далекобійна артилерія й нові системи ППО, зазначив Резніков.

«Для мене все, що неможливо сьогодні, можливо завтра», – заявив український міністр. Під час цієї програми він також сказав, що обіцянки країн-партнерів поставити нам танки – це «не кінець історії, це лише початок історії».

Нагадаємо, у Міноборони дали рекомендації що робити, коли військовий не виходить на зв'язок.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк