У Міноборони повідомили, скільки жінок служать у лавах ЗСУ

Кількість жінок у ЗСУ зросла

Протягом двох років кількість жінок у Збройних силах України зросла на 12 тисяч, зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У МОУ скасували усі обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад. Зокрема, як повідомляється, що якщо раніше жінки могли проходити службу на посадах переважно медичних спеціальностей, зв'язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, то нині – жінка в армії може бути водієм, гранатометником, заступником командира розвідгрупи, командиром БМП, ремонтником, кулеметником, снайпером тощо.

«Раніше контракт на проходження військової служби укладався жінками віком від 18 до 40 років, тоді як у чоловіків такого обмеження не було. Тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати представники обох статей. Щодо декретної відпустки, то тривалість, визначена в медичному висновку, зараховується до строку вислуги у військовому званні», - заявили в Міноборони.

Читайте також: жінки, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік, зможуть виїжджати за кордон

Жінкам надана можливість для здобуття військової освіти всіх рівнів, організовано системну роботу щодо підвищення рівня компетентності особового складу із забезпечення рівних прав та можливостей жінок й чоловіків, враховано аспекти рівноправності під час розроблення нормативно-правових актів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт